Srí Lanka | Pobytové, poznávací zájezdy v exotice | Time Travel
+420 261 219 316-9 Po-Pá: 9:00 - 17:00

Srí Lanka

Srí Lanka

O destinaci

Poznejte tajuplný ostrov v Indickém oceánu, který možná znáte také pod jménem Cejlon. Tato Perla Indického oceánu, ležící kousek od jižní Indie, je ostrovem s fascinujícími pozůstatky královských měst, buddhistickými památkami a koloniální architekturou.

Najdete zde řadu proslulých památek, které jsou uvedeny na Seznamu světového dědictví UNESCO, divokou přírodu, pláže s jemným pískem a kokosovými palmami svažujícími se k azurovému moři. Budete okouzleni domorodou kulturou a přívětivostí místních obyvatel. Vaší pozornosti neunikne ani vynikající místní kuchyně s řadou delikates, ani rozsáhlé věčně zelené čajové plantáže s proslulým cejlonským čajem.

Nejnavštěvovanějšími místy na SrÍ Lance jsou starověká města, která vznikla během více než 3000 dlouhé historie tohoto ostrova. Nejslavnější je království Anurádhapura, Polonnaruwa a město Kandy, kde najdete i proslavený Chrám Buddhova zubu. Vystoupáte do výšky 370 m na pevnost Sygiria označovanou díky obrovským lvím tlapám na úpatí skály jako Lví skála. Na 152 soch Buddhy vás okouzlí v jeskyním chrámu Dambulla zapsáném na Seznamu světového dědictví UNESCO.

Stanete se účastníky krmení a koupání slůňat ve sloním sirotčineci Pinnawala. Milovníci čaje a zvlněných plantáží si užijí výlet do oblasti Nuwara, kde ve výšce přibližně 1 800 m najdete čajové plantáže s tím nejkvalitnějším cejlonským čajem. Bohatá historie na vás dýchne v Galle, nejstarším přístavu na Ceylonu, který byl zapsán mezi světové dědictví UNESCO.

Zážitky na vás čekají doslova na každé kroku a kouzelná Srí Lanka se vám zapíše do srdce.

 

vlajka Srí Lanka

Srí Lanka - nejoblíbenější hotely

Zobrazit všechny nabídky