Katar | Pobytové, poznávací zájezdy v exotice | Time Travel
+420 261 219 316-9 Po-Pá: 9:00 - 17:00

Katar

Katar

O destinaci

Země sokolů, arabských koní, velbloudů, písečných dun a luxusu., která se nachází v jihozápadní části Perského zálivu, stojí rozhodně za vidění. Existuje mnoho důvodů, proč si zamilovat Katar. V této jedné z nejbezpečnějších a nejbohatších zemí světa najdete nádherné pláže s bílým pískem, přírodní rezervace a parky, působivou architekturu, historické pevnosti, úžasná muzea a umělecké galerie. Moderní Katar je zastoupen mezinárodními letovisky, hotely, restauracemi a nákupními centry.

Nejpříjemněji na dovolenou je v Kataru od poloviny října do poloviny března s teplotami od 20 do 28°C.  Milovníci tepla mohou navštívit Katar i v jiných měsících. V zemi, která má více než 560 km pobřeží žije 99% obyvatelstva v hlavním městě Dauhá.

Národním symbolem Kataru je sokol a s tímto dravým ptákem se při svě cestě Katarem budete potkávat doslova na každém kroku. Již před 5000 lety beduíni používali sokoli pro lov masa. Dnes je sokolnictví národním sportem. Řada rodin má svého vlastního sokola, který Je pro ně symbolem důstojnosti, udatnosti a hrdosti. Pokud chcete sokoli pozorovat zblízka, musíte navštívit Falcon Souq a nemocnici určenou pouze pro tato dravá zvířata.

A co při své návštěvě ještě nesmíte minout? Určitě proslulý trh Souq Wagif, Národní muzeum postavené ve tvaru pouštní růže, Muzeum islámského umění, Arabské muzeum moderního umění a opevněný přístav Al Zubarah zařazený na seznamu světového dědictví UNESCO. Ujít si nesmíte nechat pouštní safari a samozřejmě jedinečnou místní kuchyni.

vlajka Katar

Katar - nejoblíbenější hotely

Zobrazit všechny nabídky