Podívejte, kam vás Dubaj zavede | Pobytové, poznávací zájezdy v exotice | Time Travel
+420 261 219 316-9 Po-Pá: 9:00 - 17:00

Podívejte, kam vás Dubaj zavede

  • Úvod
  • Blog
  • Podívejte, kam vás Dubaj zavede
Podívejte, kam vás Dubaj zavede

Podívejte, kam vás Dubaj zavede

V Dubaji je možné snad naprosto cokoli. Fascinující město, které nikdy nespí, vám nabídne nepřeberné možnosti trávení volného času. Od písčitých pláží, přes památky, poušť, nejvyšší budovy světa, akvárium, podmořské zoo, sjezdovky... Není skoro nic, co by vám toto město luxusu, inovací a zábavy nenabídlo.

 

Ikonické zajímavosti, které při své návětěvě nesmíte minout

Historická čtvrť Al Fahidi Historická čtvrť Al Fahidi známá také jako Al Bastakiya vznikla v 90. letech 19 století. Byla postavena podél zátoky Dubai Creek bohatými perskými obchodníky, kteří do Dubaje přijížděli za obchodem. Návštěvníci zde obdivovat a poznat původní tradiční styl arabského života. Klikaté uličky a řada kulturních aktivit, muzeí, galerií, speciálních akcí a tradičních jídel určitě stojí za prozkoumání.

Spice Souk je tradiční trh v Dubaji, který se nachází ve východní části Dubaji. Aromatické vůně koření a byliny zde najdete na každém kroku. Vybírat můžete také ze široké nabídky voňavých čajů, parfémů a látek. 

Hned vedle tohoto trhu najdete Dubai Gold Souk, kde vám budou oči přecházet z neskutečného množství zlatých šperků nejenom od místních řemeslníků a umělců. Vybírat můžete také drahokamy, stříbro, diamanty, perly i platinové šperky z celého světa.

Ostrov Palm Jumeirah je jedním ze tří umělých ostrovů v Dubaji. Ostrovu ve tvaru palmy se často říká Beverly Hills, protože většinu ostrova zabírají luxusní vily se soukromými písečnými plážemi. Přesto tento Ikonický ostrov stojí za vidění. Najdete zde nákupní centra, obchody, hotely a restaurace, letoviska a řadu zábavních míst a atrakcí.

Ikonická věž Burj Khalifa vás bude fascinovat a vyhlídku na město z jejích vyhlídkových pater nezapomenete snad nikdy.

Burj Al Arab Jumeirah je nepochybně jednou z nejznámějších a ikonických staveb Dubaje. Tento luxusní hotel ve tvaru plachetnice je vysoký 321 metrů a má 56 pater. Od svého otevření v roce 1999 patří neustále mezi nejluxusnější hotely na světě. 

Dubai Garden Glow je park s více než 500 instalacemi a atrakcemi inspirovaný přírodou, které svítí do tmy a poskytuje neuvěřitelný zážitek dětem i dospělým.

Dubai Mall je druhé největší nákupní centrum na světě s více než 1 200 maloobchody, dvěma gigantickými obchodní domy a stovkami podniků s občerstvením a nápoji. Pokud vás nakupování přestane bavit, vyměňte ho za zábavu. Vybírat můžete mezi dubajským akváriem, fascinujícím podmořským zoo, kluzištěm a multikinem. 

The Lost Chambers Aquarium je největší akvárium na Středním východě a v Africe. Najdete zde ruiny ztraceného starověkého města Atlantis, v jehož kulisách žije více než 65 000 exotických mořských živočichů.

The Dubai Frame je jednou z nejznámějších atrakcí města a zároveň největším rámem na světě. Z výšky činí 150 metrů se nabízí ohromující výhledy na město. Pro ty odvážné, kteří se nebojí výšek, je k dispozici procházka po průhledném skleněném mostě Sky Deck.

Ski Dubai je od roku 2005 prvním krytým lyžařským areálem na světě s plochou 22 500 m2. Ski Dubai se nachází v obchodním centru Mall of Emirates.

The Dubai Fountain je nejvyšší zpívající fontána na světě.

Dubai Dolphinarium je kryté delfinárium, kde můžete zblízka pozorovat delfíny a tuleně a zúčastnit se jejich představení.

Global Village je obrovský multikulturní park, který byl otevřen v roce 1997 a od tohoto okamžiku neustále žije.

Dubai Miracle Garden je největší květinová zahrada na světě s rozlohou 72 000 m2. Zahrada je fascinující také v noci.

Skydive Dubai pro milovníky seskoků padákem připraví nezapomenutelné okamžiky nad ikonickým ostrovem Palm Jumeirah anebo nad Arabskou pouští.

Dubai Marina je luxusní obytná čtvrť v Dubaji, která navazuje na čtvrť Džumeira. Marina vyrostla vpodstatě uprostřed pouště a je plná přepychových mrakodrapů. Čtvrť má k dispozici nádhernou městskou pláž.

Dubai Desert Conservation je fascinující pouštní přírodní rezervace. Na rozloze 225 km² najdete řadu pouštních rostlin, zvířat a ptáků.